Stránky

08 února 2015

Možná díky nestačí

 (Publikováno již r. 2014 měsíce června)
 
Žijete s námi několik let i pár chvil a spojuje vás jedna společná vlastnost.
Když přicházíme z nákupu, jdete nám naproti pomoci, aby jsme netáhly i tu nejlehčí tašku. Pro brambory chodíte vy, pač je to snad záležitost mužská. Vyhovíte nám s každou maličkostí, i když některá trvá déle, než by jsme si my ženy představovaly. Vznikají hádky, dohady, křik a další zbytečné nepříjemnosti. Osobně věřím, že každému muži trvá něco déle pouze z jediného důvodu. Přeje si pro svou něžnější (většinou) polovičku pouze to nejlepší, a tak spřádá plány, aby nebyl překonán mužem druhým.

Vodíte si nás za ruce, snad aby jsme byly stále v těch nejlepších rukách, ve vašich. Chodíte nás za tmy doprovázet, voláte nám, když jste daleko od nás. Obdarováváte maličkostmi, když si snad myslíte, že nám nestačí vaše přítomnost, doteky, něha a pár slov.
Pomáháte se všedními maličkostmi, jako je otevírání pet láhví či sklenic od okurek.

Existujete po našem boku několik let a pak... Odejdete!
Co my tu sami bez vás, když si na dovolenou vyrážíte o pár let dříve?

Pet láhev neotevřená, sklenicí bušíme o rohy stolů ve snaze ji otevřít a následně rozbít, aby se ona okurka vykutálela. Tašky si vynášíme do schodů samy a hlavně... Chodíme neustálou tmou i za pravého poledne. Zůstaly jsme samy a nepřipraveny. A od té bolesti a dřiny, co jste nás šetřily, osvobozeny nebudeme. Smutek, slzy, žal a prázdné kroky do budoucna. V našich myslích jste stále při nás, ale každý víme, kde začíná skutečnost. Přesně tam, kde končí snění. Vy tam a my tady!

Celý život dokazujete, že jste silnější, odhodlanější, výkonnější,... Ale my toto všechno skrýváme v sobě na časy bez vás. Až se staneme pouze jednou součástkou. A ten dílek další? Čeká na nás... Někde tam... Jen musíme dokázat svou léta ukrývanou energii a nezlomnost.

Díky všem mužům, kteří při mě kdy stáli. A děkuji také, že odešli, jakýmkoliv způsobem, protože v onu chvíli jsem povyrostla.


VAŽME SI NAŠICH MUŽŮ


Dodatek: Ale někdy bych si přála být stále malou a při vašem odhodlaném, bezpečném boku.

Žádné komentáře:

Okomentovat